outscript.blogg.se

Sommaren är här

Allmänt, Hästarna Permalink0
Hur härligt är inte det, även om det är fascinerande hur snabbt den sista vårmånaden svischade förbi.
Men vi har ändå hunnit med många härliga ridturer. Elvis är helt igång igen efter sin sjukvila och finare än någonsin. I samband med att vi stängslade om sommarhagen så fixade vi en ridbana på gräs och han blir bara finare och finare där också.
(null)

Fagur tar sig allt mer han också. Numer kan vi röra oss i stallet som vanligt utan att riskera hjärtinfarkt på vår känsliga lilla kille. Jag upplever honom helt enkelt inte så känslig längre, endast i vissa tillfällen när han blir lite osäker. Men annars börjar han kännas riktigt stabil. Vaccination är dock fortfarande en situation som är läskig, eller kanske snarare otrevlig. Han fick sin andra vaccination i veckan och stod åter på bakbenen, all träning till trots. Men denna gång upplevde vi honom inte som arg och stressad. Han reste sig helt enkelt varje gång veterinären stack honom med kanylen och blev collugn så snart det onda försvann. Tyvärr blev det ju tre stick innan vaccinationen tillsist lyckades. Efteråt fick han lite mutor i form av morötter av veterinären och även här märktes skillnad. Förra gången fick hon inte komma i närheten och han viftade hejvilt med sina framben, denna gång stod han lugnt och mumsade morot.
Elsa har också hunnit rida honom lite mer och han är riktigt trevlig, speciellt under uteritterna som han verkar uppskatta extra mycket. Cool och lugn i alla situationer, bortsett från om vi fipplat för mycket med stigbyglarna, det är läskigt. Sist glömde Elsa av det och det blev en himla fart innan hon kom på sig själv. Nu vilar han några dagar efter vaccinationen men sen fortsätter vi jobba, framförallt med hanteringen.
(null)

Under en vecka var vi ansvariga för ytterligare en islandshäst. Edas kusins Garpur. En helmysig kille som vi var väldigt tacksamma över att få hänga med.
(null)

Elvis fyllde 6 år den 20/5, det firades med äpplebuffe. 
(null)

Vi började invänjningen på gräs och fortsätter fram till midsommar. Sedan går de ut på heltidsbete.
(null)

En ny hyresgäst gjorde entré. Det var länge sedan vi hade en igelkott här hemma så det var en välkommen gäst. 
(null)

Till top