outscript.blogg.se

Måndag kväll

Allmänt Permalink0
Sitter här och har precis duschat, fingrarna är alldeles ömma efter att halvt ha förfrusit i ridvantarna, kallt värre vare. Träffade Matilda i stallet och Farran levde rövare i förhoppning om att ngn skulle tröttna och släppa ut henne, otur för henne så kom jag så det var bara att finna sig i att bli iordningfixad inför dressyrpasset. Klippningen såg hyfsad ut såhär i dagsljus, hittade några partier där stråna var ngt längre så det får åtgärdas under morgondagen. Idag snitzade vi till oss med mörkblått scahbrak, mörkblåa benlindor samt det mörkblåa ulltäcket. Lagom när vi skulle åka iväg kom hovis Lars och skulle fixa en tappsko åt Hippy, Matilda har inte ridit på en vecka pga detta men nu när hon tog in honom så satt alla fyra skorna där. Ganska begåvat att lyckas med bedriften att se en tappsko i en hel vecka när skon egentligen sitter där, stackars Lars såg smått förvirrad ut när han fick fenomenet förklarat för sig.
Värmde upp på utebanan som otroligt nog inte var frusen så det gick både att skritta och trava, kännde av högerbogen direkt så jag kännde mig inte särskilt peppad inför lektionen. Började med skritt på volten och flyttade henne i båda varven, gick bra. Sen var det samma sak i trav, som tur var fick vi börja i vänster så det såg iaf snyggt ut till att börja med, funderade på att fråga Lisa om jag inte kunde få rida i vänster varv hela passet. Hursomhelst var det sedan då dax för vårt högervarv, Farran hade huvudet överallt förutom där hon ska och bogen var inte heller där den skulle. "Såpass" konstaterade Lisa och beordrade oss att rida förvänd öppna på långsidan och ge fullständigt tusan i vart huvudet höll hus. Var lite svårt att acceptera att hon hade huvudet i taket men å andra sidan tvingades hon flytta bogen ordentligt, efter fyra långsidor gick vi in på volten igen och voíla så hade det lossnat. Fick förmaningar om att inte sitta och dutta när jag skulle rida loss henne utan verkligen tvinga henne och strunta i att hon protesterar genom att höja huvudet, efter dagens upplevelse så är jag beredd att hålla med. Sen fortsatte vi med öppnor och sedan galopp, över i förvänd och sedan byte, galopp igen i nya varvet, förvänd och byte igen. Idag böt hon för första gången rent åt båda håll, men det är långtifrån snyggt.
Kom tebax till stallet och fixade iordning tjejen inför kvällen medan Lisa förberedde sin pålle för ett dressyrpass, kändes rätt bra att vara klar med mitt då. Innan jag åkte hem lastade jag in en massa fulhö till fåren i transporten samt några halmbalar.

Nu ska vi strax äta kvällsmat, blir hamburgare och pommes.

Kram
Till top