outscript.blogg.se

En heldag med isisar

Allmänt gård, gårdsliv, hästar, islandshäst, islandshästar Permalink0
Idag åkte vi till Forsen och tittade på lag-sm. "Vi" innefattade jag, Elsa, Mikaela och Elma. En riktigt mysig dag med många fina islandshästar och duktiga ryttare. Passade på att köpa med mig en säck easy mix från Pavo också när återförsäljare ändå var på plats. När de inte får gå på bete så kan jag skämma bort dem med lite annat gott. I nästa vecka räknar jag dock med att kunna vänja in dem på betet igen. Gick igenom hela hagen idag och det finns ingen alsikeklöver så långt ögat kan nå. Vi väntar bara på att uppgrävningen av alla stubbar ska bli klar så att vi kan gödsla och så in nytt där det behövs, sen kan vi stängsla in de ytor som tagit sig fint redan nu. 
(null)

(null)

När vi kommit hem från tävlingen var det dags att motionera våra egna fyrbenta. Elvis och Fagur fick ett pass på ridbanan som avslutades med busgalopp ute på gärdet. Plötsligt blev Elvis lite väl vild och studsig och det visade sig att den ena av hans boots lossnat och for upp och ner på benet i takt med varje steg. Inte konstigt att han blev lite tossig. 
Sally blev löslongerad på banan och drog varv på varv i en galopp som fick hjärtat att lokalisera sig i halsgropen. Positivt var ändå att hon fick göra över med en massa energi och jobba bort lite hull.
Nu har jag landat på altanen med ett glas rosé. Efter veckor av kyligt väder bröts idag trenden av en varm 24 graders dag. Imorgon och resten av veckan väntas regn så det är bara att njuta så gott det går. 
(null)
En veckas semester kvar och den skall njutas av till fullo. 
Till top