outscript.blogg.se

Härliga helg!

Allmänt Permalink0
Både lördag och söndag har spenderats utomhus, så härligt!
Igår blev det ridning för mig på f.m medan resten av familjen var ute på gården och gjorde fint. På e.m åkte vi till mamma och pappa och även där var vi mestadels ute, mamma och jag hann dock förbi Anki´s magasin en sväng också... ;)
 
Idag fixade vi veckohandlingen av mat på f.m och efter lunch blev det motion av hästarna. Farran fick sig en promenad och Sally fick ett litet pass på banan. När vi kom dit fick både Farran och Sally testa att gå över stockarna de lagt ut. Farran som skulle vara draghäst åt Sally gick åt sidan medan Sally glatt traskade över. På banan var två hinder uppstallda och de kunde vi ju inte låta bli att nyttja. Efter att Elsa skrittat och travat Sally några varv så skrittade de över bommarna på backen. Sally böjde sig ner och luktade på den första bommen medan hon gick över, det var enda reaktionen på dem. Sedan travade de över dem och sen fick Elsa hoppa av när jag höjde upp dem till hinder. Åh vilken lycklig ponny jag hade, hoppa var superkul och vilka brallar hon gjorde efter...
Jag har sagt det förut och säger det igen, vilken otrolig ponny. Vilken unghäst är så cool första gången den ser och går över bommar!?
Likaså är hon helt suverän i hanteringen nu också. Från att ha bökat och buffat när vi lett henne går hon nu snällt och håller sig där hon ska vara trots långa tyglar. Hennes lilla ägare är mer än lycklig över sin fina lilla ponny!
 
Farran skötte sig bra hon med och följde Johan loj som en ko... På slutet fick hon dock lite spel då jag tänkte gena över gräsmattan hemma, för att Sally skulle slippa gå på det grova gruset som ligger på vägen upp till stallet. När Farran och Johan vänt runt garaget och var utom synhåll tänkte jag att kusten var klar. Men Farran anade oråd direkt trots att hon inte såg oss och kom sättandes tillbaka med Johan hojtandes bredvid. Den damen har radar på Sally...
 
Efter ridningen fortsatte vi eftermiddagen utomhus och nu ikväll väntar ett välbehövligt bad för barnen.
 
Här följer lite bilder från helgen:
 
 
Till top