outscript.blogg.se

Svett och uppkäkade strömbrytare

Allmänt Permalink0
Jösses vilket åskväder vi hade tidigt imorse. Vaknade av att det började mullra på avstånd och ganska snart var det mitt över oss. I cirka en timma blixtrade det och åskade på samma gång och det hördes hur blixtrarna väsande slog ner runtikring oss. Johan var uppe och drog ur elaggregaten till hästhagarna samt Mosquito Magneten, likaså drogs alla kontaker ur i huset också. Tur var nog det för många härikring hade fått sin elutrustning förstörd. Sen kan man ju få vissa elattiraljer förstörad ändå, men det återkommer jag till.
Elsa och Noa lyckades i alla fall sova sig igenom hela åskvädret, fråga mig inte hur när det ibland small som gevärsskott utanför fönstret och myggnätet satt i.
 
Pga att det var lite svalare och även hade regnat tänkte jag ta mig ett dressyrpass på Farran efter frukost. Banan har ju varit hemsk senaste tiden, damm, damm och åter damm. Redan på väg ner till stallet erfor jag att särskilt svalt var det inte längre, snarare närmre 25 grader igen och väl vid banan visade det sig att den var dränkt i vatten. Istället blev det en uteritt med massvis av galopp på regnmjuka vägar. Farran var helt galen, mer i luften än på marken. Ena stunden galopperade hon på stället och illglodde på något som inte fanns för att i nästa stund dra så mycket hon bara kunde. Vi for från ena sidan till den andra på vägen pga alla hjärnspöken hon samlat på sig och galoppen byttes lite hit och dit den med. Kan säga att hon var rätt mör när vi kom hem.
Det gav sig dock så snart hon upptäckte att även Sally skulle ridas. Idag fick Farran stå kvar inne i boxen då det var lite halt i hage efter regnet. Jag vill inte att hon går omkull när hon jagar runt efter Sally. Vi hann bara utanför dörren innan hon satte igång och härja i boxen och vi lämnade stallplanen med accompanjemang av hårda smällar i fönstergaller och väggar.
Sally skötte sig återigen exemplariskt och idag tog vi en liten längre tur i skogen. Elsa tyckte det var mycket spännande att de fick gå över en massa rötter och stenar. Värmen tog ordentligt på vår lilla ponny och hon var riktigt trött och varm när vi kom tillbaka trots att de mestadels skrittat.
Någon annan som var trött och varm, eller snarare sjöblöt av svett, var Farran. Det såg ut som hon badat och det droppade svett om hela henne. Dessutom hade hon käkat upp strömbrytaren till stallet. Tur att vi har jordfelsbrytare... Hon hade i alla fall vett att spotta ut delarna efteråt och Johan muttrade något om att han ångrade det där med jordfelsbrytaren medan han försökte montera tillbaka strömbrytaren provisoriskt. Det kom några ord om nackskott, hamburgare och korv också när han ändå var igång. Med andra ord var min kära häst inte speciellt populär.
Klart är i alla fall att hon mår mycket bättre av att få vara ute i hagen när hon är själv, för i stallet får hon ju fullkomligt spel. Lite klaustrofobisk känns det som.
Till top