outscript.blogg.se

Söndag

Allmänt Permalink0
Så har helgen gått och snart är det dax för en ny vecka. Vad har hänt då??
Igår var det Segersjö, hade planerat att inhandla ett scapa schabrak + tillhörande luva men i år hade de inte dem. Var väldigt dåligt överlag, mest vanliga märken som man kan handla var som helst. Hittade dock en skitsnygg jacka i R-G Bengtsson kollektionen så en sån blidde det iaf, överlade länge med mig själv hurvida F var i behov av ett matchande fleece oxå, men tyvärr är det ju så att hon inte är i ngt större behov av ett sådant. Kollade runt i samma stånd typ tio gånger sen var det dax för terrängen. Satte oss vid kvarnen för att kolla in den vattenkombinationen. När vi satt där började plötsligt en medelålders herre prata med oss, han ursäktade sig med att han inte kunde ngt om hästar och undrade lite kring reglerna och om pållarna slog sig när de tog i hindrena. Vi svarade glatt och efter en stund började folk fota mot oss, fåfänga som vi är trodde vi givetvis att de var oss de tog kort på. Sen började det komma folk och ta autografer av vår trevlige granne men ingen av oss hade en aning om vem han var. När han och hans fru avlägsnat sig började vi spåna och några som stått bakom oss var övertygade om att det måste ha vart ngn i Sten och Stanley, eftersom de skulle spela senare på kvällen. Vi enades om att så var fallet tills en kille brevid oss inte kunde hålla sig längre och förklarade för oss att det var Tomas Nordal - ehhh tänkte vi och det är???? Visade sig vara ngn fotbollslegend lr nåt, var tydligen i lördagens tidning oxå. Trevlig var han iaf.
Kom hem från Segersjö och gjorde ett snabbt klädombyte, åkte till stallet och mockade och sedan vidare till Nandi & Sebbe för Sebbes 25 - års fest. Trevligt, trevligt. Drack mojito drinkar och rödvin och glasen fylldes konstant, gav oss dock rätt tidigt då övriga skulle gå på Krogen och vi valde att åka hem.
Stallet imorse och tog ut pållarna, Johan hakade på sen åkte vi hem igen och sov. Skulle först rida med Annelie på morgonen men bangade ur redan kvällen innan pga partajet, var nog tur för jag sov ända tills Unn ringde och väckte mig halv elva. Vid halv tolv åkte Unsan och jag till Nora marken, hittade inte så mkt - blidde lite ben till hundarna och ngt pitabröd. Åkte förbi Lager 157 på hemvägen men hittade bara ett par örhängen, Unsan hittade dock en skjorta. Mumsade lite pita när jag kom hem och sen cyklade jag till stallet för att rida pärlan. Blidde dressyr på ett stubbgärde, hade inga större förhoppningar eftersom hon vilade igår och brukar kunna vara rätt het på gärden... Men hon var helt underbar att rida, så framåt och mjuk. Bara satt där och finlirade och återigen var det ingen skillnad på varven, börjar tro att hon kanske har blitt någosånär jämnstark nu. Satte alla övningar klockrent och lite till, ex så skulle vi jobba med galoppfattningar från skritt och ner i skritt igen men hon gjorde dem i halt =) och jag behövde knappt ta i tygeln. Blidde lite vild när vi övade galoppbyten men gjorde dem i båda varven även om det stundvis gick lite fort. Ville knappt sluta rida men gumms var nog rätt mör efter passet. Lisa hade spanat in oss från fönstret och bekräftade känslan jag hade, det hade sett jätte mjukt och fint ut. Sen lyckades min pålla med ngt som bara hon kan lyckas med. Lisa gick för att hämta de andra två i hagen och jag skulle ge F lite hö, matvrak som hon är tränger hon ut huvudet  mellan boxdörren så snart jag öppnat den, tar en tuss och ska sen rycka upp huvudet igen. Då lyckas hon fastna med grimman i boxlåset och vips så ligger boxdörren på golvet, den bara flög av som om det hade vart en pappskiva men jag klarade knappt av att baxa den för dörröppningen så att hon inte skulle komma ut. När Lisa kom tebax stod jag där som ett fån och bara "Eh, den trilla av". Lisa bara stirrade sen släppte hon in hästarna och rusade in för att hämta Peter. Stackars Peter hade tidigare suckat över hur mkt det var att göra med stallet och allt och hade gått in för att ta kväll när Lisa kommer in och berättar nyheten. Fick en kommentar om att jag inte behövde göra fullt så drastiska saker för att få vara ensam med honom i stallet ;-). Efter lite bankande, bändande och skruvande lyckades han och Johan (som agerade taxi) få dit dörren igen och så var ordningen återställd. Får hoppas att stallet får vara intakt ett tag nu... =)))) Lite lustigt var det så här i efterhand.

Nu är det sovtime.

Kram
Till top