outscript.blogg.se

Fredag

Allmänt Permalink0
Riktigt ruskväder idag - snöstorm. var och hopptränade igår, inte särskilt kul att köra hem i värsta snöyran med sommardäck på både bil och transport, gick inte särskilt fort hemåt...
Jobbade kortdag igår, åkte sedan till Granngåren för att kolla om de hade halsar till Farrans nya stalltäcke, hade inte sett det ngn stans men eftersom det fanns fästen för det så borde det ju finnas. Granngården har ju Horseware så tänkte att de kanske kunde ta hem iaf, visade sig att de tom hade hemma så då investerades det i ett sånt + ett nytt dressyrschabrak till KM och en fågelmatare.

Ett sånt här täcke är det, Farran är supersnygg i den röda färgen.

Åkte sen hem och sov lite, ligger fortfarande efter sömnmässigt sedan Stockholmsresan i Måndags. Vovvarna gjorde mig gladerligen sällskap i sängen. Vid fyra åkte jag till stallet och tog i tjejen, fick spola av benen först för de var lätt lerinpackade. Åkte hem igen och fikade lite för att sedan fixa iordning mig inför hoppträningen. Kom tebax till stallet och möttes av en sjöblöt och löddrande Farina, hon hade blitt helt hysterisk när Censur lämnade henne för en ridtur, boxen var också tjusig med en hel del hovavtryck på väggarna och gnagmärken på dörren =0... Visst har hon blitt lite upprörd tidigare men inte så här, antar att hon har fått en extra släng av separationsångest nu när Attila flyttat och de bara är två kvar. BoT täcket var helt sjöblött så det var bara att hänga på tork och sedan fick hon stå och torka medans jag fixade iordning allt. Farran verkade inte särskilt pigg på att åka och träna utan bara stod helt apatisk med matta ögon och hängde i stallgången, funderade lite på att ställa in men tänkte att vi kunde ta det lite lugnare if hon skulle vara trött. In i transporten skulle hon inte heller, men tredje försökte gav hon upp och gick in sen var det ett himla sparkande och skrapande på väg till Yxta, tänkte kolla lite på gruppen innan när vi kom fram men sparkandet hördes ända in i ridhuset så jag gav ganska snart upp den idén. När jag lastat ur henne var hon allt annat än trött, taktade runt mig när jag gick med henne utanför. När vi kom in i ridhuset sprang hon som ett skållat troll med huvet i vädret tills hon fick galoppera, då slappnade hon av men hade ett jäkla tryck.
Började med klockan först i trav och sedan ni galopp med varierande tre och fyra galoppsprång, även om hon var på hugget så fixade hon bådadera, lite svårt att gå från tre till fyra jämfört med tvärtom. Hoppade sedan en massa linjer med mycket svängar och galoppbyten, gick kanon. Avslutade med att hoppa alltihop lite högre (ca 1m) och hon hoppade hur bra som helst, sista linjen skulle vi ha fyra galoppsprång mellan räcke - räcke och sedan fyra räcke - oxer. Hade inga som helst problem att länga utan kom tom nära på sista oxern. Hon är så jädra roligt att hoppa när hon är så på hugget men samtidigt lyssnar - kunde ha vart lite mer av den varan i Lördags... Börjar kännas som vi är tillbaka på den nivå vi var på förra hösten men att hon samtidigt är starkare och mer lydig nu =).
När det var dax att åka hem hade det börjat snöa och blåsa - inte kul, kröp hem i 60 km/h på motorvägen så det tog sin lilla stund.
Inatt har det blåst hur mkt som helst så det var inte allt för lätt att sova, snöade nu imorse oxå så det blidde snigelfart in till stan oxå. Lyckades sedan sätta på larmet på jobbet och höll på att göra på mig när det satte igång och halvt döv blidde man oxå.
Nu ska jag börja fixa iordning frukosten.

Kramar
Till top